Tip - pro mne top kuchyňský pomocník!
Koupit si nového kuchyňského pomocníka a používat jej několikrát týdně? To je ideální stav. Žádná z nás nechce mít další přístroj schovaný v kuchyňské skříňce, nebo zaprášený na lince.
Také jsem si tím prošla. Pár spotřebičů tak skončilo.
Dnes se s vámi podělím o tu pozitivní zkušenost. Co používám již 4 roky a několikrát týdně.
S obavou jsem si zakoupila poměrně drahý multifunkční hrnec. Na trhu je jich nyní velký výběr s cenami kolem 2000 Kč. Ten můj byl mnohem dražší, protože má velmi kvalitní vnitřní nádobu, o to více jsem se obávala, aby mi dělal radost a abych jej používala.
Musím říci, že dělá. Uvaří skvělý vývar za 45 minut. Nejvíce jej využívám na přípravu masa.
Jakékoliv maso v něm připravené je měkkounké šťavnaté.
Já si kupuji domácí kuřata, kdo s nimi máte zkušenost víte, že maso je velmi tuhé a potřebuje mnohem delší čas na přípravu. V tomto hrnci je maso dokonalé. I když maso jen nasolím, zvolím 30 min čas dušení a pak 5-10 minut program pečení na 120 stupňů, maso je měkké se zlatou kůrkou. Chuť je dokonalá.
Multifunkční hrnec pracuje při některých programech s tlakem. Není to typický tlakový hrnec, ale tím, že se jídlo připravuje v některých programech pod slabým tlakem, uvaří se rychleji a je šťavnatější.
Víte, že příprava masa dušením je nejstravitelnější forma přípravy? Závěrečný finiš programem pečení masu i bramborám dodá skvělou kůrčičku a zredukuje nadbytečnou šťávu.
Můj tip:
Do hrnce vložím kuře, na kusy brambory, osolím, případně přidám další koření, zakápnu olivovým olejem, pokud není maso s kůží a zavřu hrnec. Nastavím na 30-40 minut dle druhu masa program dušení a pak na 5-10 minut program pečení na 120 stupňů. Budete mile překvapeni, jak geniální bude chuť.
Toto zvládnou i muži, kteří vařit neumí, studenti a s vařením začínající slečny.
Já jsem lépe připravené maso zatím nikdy nejedla:)
Vaše Soňa