Tip - pro mne top kuchyňský pomocník!

04. únor 2022 / Zdraví
Tip - pro mne top kuchyňský pomocník!

Koupit si nového kuchyňského pomocníka a používat jej několikrát týdně? To je ideální stav. Žádná z nás nechce mít další přístroj schovaný v kuchyňské skříňce, nebo zaprášený na lince.

Také jsem si tím prošla. Pár spotřebičů tak skončilo.
Dnes se s vámi podělím o tu pozitivní zkušenost. Co používám již 4 roky a několikrát týdně.

S obavou jsem si zakoupila poměrně drahý multifunkční hrnec. Na trhu je jich nyní velký výběr s cenami kolem 2000 Kč. Ten můj byl mnohem dražší, protože má velmi kvalitní vnitřní nádobu, o to více jsem se obávala, aby mi dělal radost a abych jej používala.

Musím říci, že dělá. Uvaří skvělý vývar za 45 minut. Nejvíce jej využívám na přípravu masa.

Jakékoliv maso v něm připravené je měkkounké šťavnaté.
Já si kupuji domácí kuřata, kdo s nimi máte zkušenost víte, že maso je velmi tuhé a potřebuje mnohem delší čas na přípravu. V tomto hrnci je maso dokonalé. I když maso jen nasolím, zvolím 30 min čas dušení a pak 5-10 minut program pečení na 120 stupňů, maso je měkké se zlatou kůrkou. Chuť je dokonalá.

Multifunkční hrnec pracuje při některých programech s tlakem. Není to typický tlakový hrnec, ale tím, že se jídlo připravuje v některých programech pod slabým tlakem, uvaří se rychleji a je šťavnatější.

Víte, že příprava masa dušením je nejstravitelnější forma přípravy? Závěrečný finiš programem pečení masu i bramborám dodá skvělou kůrčičku a zredukuje nadbytečnou šťávu.

Můj tip:

Do hrnce vložím kuře, na kusy brambory, osolím, případně přidám další koření, zakápnu olivovým olejem, pokud není maso s kůží a zavřu hrnec. Nastavím na 30-40 minut dle druhu masa program dušení a pak na 5-10 minut program pečení na 120 stupňů. Budete mile překvapeni, jak geniální bude chuť. 
Toto zvládnou i muži, kteří vařit neumí, studenti a s vařením začínající slečny.

Já jsem lépe připravené maso zatím nikdy nejedla:)

Vaše Soňa

Příspěvky dle kategorií


Vyhledávání v magazínu