Mám pro vás tip, jak nepřibírat

02. únor 2022 / Zdraví
Mám pro vás tip, jak nepřibírat

 Pokud patříte k těm lidem, kteří nemají až tolik pohybu, je velmi důležité hlídat velikost vašich porcí a to co jíte. Naše tělo sice potřebuje poměrně dost velké množství energie, aby pokrylo základní životní funkce, ale je třeba si uvědomit pár věcí.

Mnoho lidí vynechává snídani, mnohdy i svačinu. Když zauvažujete selským rozumem, je logické, že pak je těžké dohnat potřebné množství kalorií od oběda do večeře. Většina lidí konzumuje převážně sacharidy (pečivo, přílohy..). V nich obsažený cukr se má ideálně uložit do svalů a jater, kde je pouze uložený dočasně. Tím, že máme málo pohybu, možnosti této úschovy máme omezené. Pokud tedy přijmeme cukru více, než je třeba, všechen míří do tuku. Převážná většina lidí sní větší porci jídla než by měla a neštěstí je na světe.

Pokuste se jíst malé porce a raději jíst častěji. Většina lidí se totiž přejídá. Jíme když máme hlad, to je také důležité. Naučit se rozlišit hlad a chuť. Pokud přemýšlíme, zda máme hlad, většinou jej ještě nemáme. Hlad jednoznačně poznáme. V odpoledních hodinách, pokud neplánujeme sportovní aktivitu již radikálně ubíráme sacharidy. Dopřejme si kvalitní celozrnné sacharidy ke snídani, k obědu již menší porci a k večeři je vynechat. Příklad večeře - vaječná omeleta se zeleninou.

Mnoho lidí má také návyky něco zobat u televize se sklenkou vína. Pokud je již po večeři a nejde tedy o uspokojení hladu, kam myslíte, že kalorie putují? Rozhodně ne tam, kam byste chtěli.

Bohužel je to něco za něco.

Vaše Soňa

Příspěvky dle kategorií


Vyhledávání v magazínu