Jaké vitamíny užívat?

06. prosinec 2021 / Zdraví
Jaké vitamíny užívat?

Asi již tušíte, že potraviny za posledních 20 let obsahují mnohonásobně méně vitamínů a minerálů. Mnohdy je to pod hranicí 80%.

Není zbytí, budeme muset odplňovat vitamíny a minerály z doplnků stravy.

Nechte si změřit vašim praktickým lékařem v zimních měsících hladinu vitamínu D. Na 99% ji budete mít nízkou.

Chybí nám vitamín C, protože v ovoci a zelenině již téměř není. Selen, ten již půda prakticky neobsahuje. Hořčík nutný k dobrému stavu nervové soustavy také chybí. Zinek ochrání naše sliznice - v zimě nezbytný, cbybí. Tím i rychleji stárneme, buňky obtížně regenerují.

Vitamín B12 již nechybí pouze starším lidem, ale prakticky celé populaci. Je nezbytný pro krvetvorbu, chrání před osteoporozou, zlepšuje náladu, chrání před umíráním mozkových buněk, lepšuje kvalitu vlasů a nehtů, má blahodárný vliv na srdce a tak dále a tak dále. Když jej máme nedostatek, jak to ve stáří asi dopadá..?

Udržíte si lepší zdraví doplňováním vitamínů a minerálů: C, D3, B12, Selenu, hočíku a zinku. Já si je kupuji zvlášť, abych je měla ve větší dávce. Pokud bych měla doporučit nějaký multi přípravek, tak High Five Multivitamin & Mineral od značky Viridian. Nutno říci, že já nejsem prodejce žádných doplňků stravy. Když uvedu nějakou značku, je to tím, že ji sama po pečlivém výběru kupuji. Jednodruhové vitamíny a minerály značky Viridian jsou za mne velmi kvalitní a v rozumné koncentraci.

Bohužel legislativně jsou udávány doporučené denní dávky vitamínů a minerálů velmi nízké. Je to proto, aby nám neublížily. To ale znamená, že ani nepomůžou.

Příspěvky dle kategorií


Vyhledávání v magazínu